Gå till innehåll

In the power of our unexpressed or unrecognized feelings

Alex Rosa, 1985, Finland, verksam i Sverige
Conny Karlsson Lundgren, 1974, Sverige
A. Karlsson Rixon, 1962, Sverige

Vänster: Detalj ur installationen Pinnarna! Eller va de verkligen Pinndjur vi såg? av Alex Rosa. Foto: Alex Rosa. Höger: Arkivfoto, film still (beskuren), Eric de Keizer, från videoverket Vår Resa till Frankrike (Mont des Tantes) av Conny Karlsson Lundgren

I grupputställningen ”In the power of our unexpressed or unrecognized feelings” utforskas betydelsen av queera frizoner i naturen med utgångspunkt i representation av icke-binära kroppar, identitet och konstnärligt skapande. Besökaren får möta en glänta där en månes tårar blivit till en bäck, en aktstudie av den nakna människokroppen och en resejournal från södra Frankrike, skriven av fyra unga män från Röda Bögar.

I video, fotografi, objekt och installation presenteras tankar, handlingar och strategier om att inte försaka eller undertrycka erfarenheter och känslor. Snarare leder skapandet av vägar till varandet, omsorgen och läkandet utifrån olika identitetsprocesser i relation till vår samtid och historiskt över tid. Närvarande är naturen som plats för frihet, kravlöshet och inspiration som lyfter en bredare diskussion om identitet, sexualitet och könsuttryck med utgångspunkt i omvandlings-processer och den inre resan.

Konstverk: In the power of our unexpressed or unrecognized feelings

Konstnär: Alex Rosa, Conny Karlsson Lundgren, A. Karlsson Rixon

Nummer på kartan: 37

Material: Blandat material

Placering: Örebro konsthall, Nygatan 7

Konstverkets position på karta

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se