Gå till innehåll

Alla är välkomna till OpenArt, Skandinaviens största konstbiennal där samtidskonst från hela världen upplevs utomhus och utan entrébiljett.

OpenArt är en temporär konstutställning som under tre månader tar över centrala Örebro med konst och programpunkter som aktiverar och engagerar besökare i alla åldrar. Du finner konsten mitt i city, på gallerior, i skyltfönster, på fasader, i vattnet runt Slottet, i parker och på andra helt oväntade platser i centrala Örebro. Skandinaviens största konstbiennal är i huvudsak utomhus och är därmed tillgängligt i stor grad för både besökare och invånare.

En man och en kvinna sitter på en parkbänk i stadsmiljö. En skulptur är placerad på ryggstödet. En kvinna går förbi framför dom. Skulpturen är cirka 30-40 cm hög och är gjord av hårt ihoplindad svart textil.

Konstverket cargo av Susanne Schmidt-Nielsen, OPENART 2022.

OpenArt 2022

OpenArt 2022 pågick mellan 18 juni och 4 september. Nästa biennal planeras till 2024.

OpenArt arbetar för att tillgängliggöra samtidskonsten för så många som möjligt. Genom sin placering att närvara i staden finns ofta möjligheten att uppleva konstverken från olika håll, samt på dygnets alla timmar.

OpenArt erbjuder information om utställningen och konstverken på hemsida och i app på svenska och engelska. I OpenArt-appen hittar du även ljudsatta och teckentolkade texter.

Guidningar erbjuds under utställning på svenska, engelska, svenskt teckenspråk och med syntolkning.

Ta dig hit

Med tåg

Från Örebro Centralstation är det 500 meter till Örebro slott och hjärtat av utställningen. Från tågstationen Örebro Södra kan du enkelt ta dig till centrum och de södra delarna av utställningen.

Med buss

Från Örebro Centralstation är det 500 meter till Örebro slott och hjärtat av utställningen. I centrala Örebro går stadsbussar genom utställningsområdet. Du hittar tidtabell i länstrafikens app eller på länstrafikens hemsida.

Med bil

Det finns ingen egen besöksparkering för OpenArt men runt om i centrala Örebro finns parkering och parkeringshus.

För mer information om var du hittar parkering i Örebro.

För mer information om vad du kan göra i Örebro, besök www.visitorebro.se.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se