Gå till innehåll

JareKoziara

Ovanför en cykelbana i träden hänger stora bokstäver från det latinska, det hebreiska och det kyrilliska alfabetet. Bokstäverna är tredimensionella, vita och med påsydda rektangulära textilbitar som går i blåa, röda samt orangea toner.

Foto: Sofie Isaksson

I skyn över en central cykelväg talar tecken. Som prydnader på rad framträder bokstäver från tre olika alfabet – det latinska, det judiska och det kyrilliska som används för att skriva på främst slaviska språk. Samtidens mångspråkiga och mångkulturella samhälle står i centrum för konstnären JareKoziaras
installation. ”Three Alphabets” både lockar till igenkänning och väcker önskan att vara med i gränsöverskridande kontakt som ger ny kunskap och förståelse av det till att börja med okända. Kanske dialogen i sommarens Örebro tar sin början redan i ordlös kommunikation, där vi – utan att förstå varandras språk – delar kulturella referenser som musik, dans, bildkonst och mat.

Ovanför en cykelbana i träden hänger bokstäver från det latinska, det hebreiska och det kyrilliska alfabetet. Bokstäverna är tredimensionella och är vita och med påsydda rektangulära textilbitar.

Foto: Sofie Isaksson

Ovanför en cykelbana i träden hänger bokstäver från det latinska, det hebreiska och det kyrilliska alfabetet. Bokstäverna är tredimensionella och är vita och med påsydda rektangulära textilbitar i olika färger. Under bokstäverna syns människor som går.

Foto: Sofie Isaksson

Ovanför en cykelbana i träden hänger bokstäver från det latinska, det hebreiska och det kyrilliska alfabetet. Bokstäverna är tredimensionella och är vita och med påsydda rektangulära textilbitar i olika färger. I bakgrunden syns en suddig man på cykel.

Foto: Sofie Isakssson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se