Gå till innehåll

Jessie & Katey

Trappan upp till Nikolaikyrkan lyser av ett färgstarkt konstverk i olika geometriska former som bär stegen mellan olika tidsåldrar. Man kan nog inget annat än att bli glad när man ser denna fantastiska trappa!

Foto: Sofie Isaksson

Trappan upp till Nikolaikyrkan lyser, nästan lyfter, av ny energi. Det färgstarka konstverket, med dramatisk geometri bär stegen mellan olika tidsåldrar.
Konstnärsduon Jessie & Katey fogar en fläkt av framtid till kyrkomiljön som har rottrådar ända tillbaka till 1200-talet.

Jessie & Katey är övertygade om att omgivningen påverkar människans känsloliv och sinnesstämning. Med sina konstverk vill de omvandla anspråkslösa, förbisedda offentliga utrymmen till attraktioner för sprudlande liv och lekfullhet. Jessie Unterhalter och Katey Truhn kommer från Baltimore i USA. Varje konstverk är unikt och format i respektfull relation till platsen, så även till OpenArt.

Trappan upp till Nikolaikyrkan lyser av ett färgstarkt konstverk i olika geometriska former som bär stegen mellan olika tidsåldrar. Man kan nog inget annat än att bli glad när man ser denna fantastiska trappa!I I bakgrunden syns Nikolaikyrkan, gröna träd samt en pojke med skjorta och fluga som hoppar runt i trappan.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se