Gå till innehåll

Mark Jenkins, 1970, USA

Ett bild collage av åtta fotografier. På varje foto är en fullt vitklädd människostaty i olika positioner som målar fyrkanten i Örebro stad.

Mark Jenkins föredrar att kalla sig själv ”street artist”. När han började placera ut sina skulpturer i offentliga miljöer skedde det på eget initiativ, med andra ord, det fanns det ingen beställare av hans konst. Numera blir han ofta inbjuden att visa sin konst runt om i världen, städer som Rio de Janeiro, London, New York, Barcelona, Berlin, Moskva, mm... Mark Jenkins skulpturer har fått betraktare att skratta, andra har satt kaffet i vrångstrupen, men ingen går oberörd förbi.

“I det här projektet handlar det om människor i staden, att vara med och jobba i en kreativ process” säger Mark. Tillsammans gör vi kroppsfigurer av varandra och installerar dem på gatan, de kommer sen att interagera med människorna i staden. Vi målar staden vit för att visa den ur ett nytt perspektiv. Följande personer arbetade med mig i ”Paint your City” Amélie, Ronja, Patrick, Daniel, Giovanna, Oliver och Linus.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se