Gå till innehåll

PHOTOGRAPHERHAL

I en park står en stor ställning som spänner upp fem stora fotografier. Fyra stycken med vit bakgrund och en med mörkrosa. Fotona består av människor och vardagsprylar som tillsammans blivit vakuumförpackade.

Foto: Robin Åhlgren

Hos människan, liksom hos många andra levande varelser, finns en djup inneboende längtan att förenas med en annan. ”Tu skola varda ett” löd orden förr i vigselceremonin. Åtrån rymmer en energi som tycks påverka all materia i världen, menar PHOTOGRAPHERHAL och visualiserar kärlekens kraft i foton på älskande par. HAL vakuumförpackar paren – och ibland deras kära ägodelar. När luften sugs ur, ändras positioner. Det till synes kaotiska resultatet, rymmer en naturlig ordning och struktur. Själv ser HAL likheter mellan kärleken och en stjärna som, när den dör, krymper och skapar ett svart hål som suger in sin omgivning.

I en park står en stor ställning som spänner upp fem stora fotografier. Två bilder har vit bakgrund och de andra tre har olika starka färger till bakgrund gul, blå och rosa. Fotona består av människor och vardagsprylar som tillsammans blivit vakuumförpackade.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se