Gå till innehåll

Conny Blom, 1974, Sverige

Verkliga morötter är bundna med svart eltejp i olika buntar. Ur buntarna sticker en blå och en röd varje ut samt på buntarna sitter svarta klockor så att grönskaksbuntarna ser ut som dynamitbomber.

Bunny Project har jag jobbat återkommande med genom åren, och det har tagit många olika skepnader. Inledningsvis använde jag kaninen som en symbol för okontrollerad spridning och gjorde analogier med bland annat piratkopiering och fildelning. När jag började lägga ut morötter på golfbanor, var det som en uppmuntran till kaninerna att fortsätta sitt underjordiska nätverksbyggande, att underminera golfbanorna och hierarkierna med sina tunnlar (golfbanorna fick symbolisera överklassen).

På senare tid har morötterna gått från att vara en uppmuntran till att bli själva vapnet, som när jag monterade morotsbomber på alla de bärande pelarna på det underjordiska torg som bär upp Berlins ekonomiska centrum (Potsdamer Platz) med Sony Center, Daimler/Crystler-byggnaden och Deutsche Bahns huvudkontor ovanför.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se