Gå till innehåll

Diane Landry

I ett mörkt rum står ett svart stativ med ett ljus på som pekar mot ett föremål som liknar en bunden plast korg med plastflaskor fästa på utsidan. Ljuset reflektioner förvandlas till ett mandelamönster på väggen som även rör sig.

Mandalan förmedlar skönhet och harmoni genom sin geometriska och symmetriska form. I OpenArt är mandalan en pågående process – kontemplativ, i kontinuerlig förnyelse. Det är Landrys verk som inbjuder till meditation och andlighet. Cirkeln är utgångspunkt, och inspiration hämtas från österländska religiösa traditioner, där mandalan representerar kosmos.

Landrys mandala uppstår i mötet mellan objekt och ljus, och den lugnt roterande mandalan projiceras på vägg. Som ofta i sin konst använder Landry återbrukade föremål, här är det vattenflaskor av plast som i poetiska skuggbilder formar den andliga symbolen.

Gröna och genomskinliga plastflaskor monterade stående på ett tvättkorgslock. Rummets ljus är riktat mot locket som är monterat emot en vit vägg där flaskorna skapar ett mandala mönster mot väggen.

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se