Gå till innehåll

Lemeh42, (Santini Michele), 1978, Italien

På en svartvägg hänger två svart vitta konstverk i samma stil. Första målningen föreställer ett vitt skissat rum. Andra målningen föreställer ett skissat genomskinligt huvud där en hand för in en sked i munnen.

Jag är djupt intresserad av representationsproblem. Jag utför forskning via video om möjliga förändringar i den klassiska berättelsestrukturen. Min forskning hämtar inspiration från vetenskap, konst, figurativt måleri och avantgarde-litteratur.

Mina verk visar alltid på ett intellektuellt sammanhang som publiken ska upptäcka. Sammanhanget skiljer sig i vart och ett av mina verk. Jag utgår från en idé, en sällsynt och hög tanke som utvecklas till något fantastiskt. Fantastisk betyder inte nödvändigtvis folkloristisk, utan ett sofistikerat intellektuellt äventyr med filosofiska och metafysiska ambitioner. Världarna som visas i mina berättelser har ingenting att göra med vardagen.

De är alternativa världar med egna regler, stela och mystiska på samma gång. Detta är anledningen till varför symbolerna som jag föredrar är bilder som reflekteras i ett spegelspel. Mitt spel är ett sinnesspel, min berättarkonst ger aldrig intrycket av ren och skär underhållning, utan varje verk är en begreppsmässig ansträngning, en högtflygande syn på världen som vi känner till. Allt bara för att förstärka din och min intellektuella förmåga så mycket som möjligt.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se