Gå till innehåll

Frida Ingha

I förgrunden av Rådhuset i Örebro syns en skylt som används som vanligtvis används som vägbeskrivningsskylt. Istället för det latinska alfabetet syns blindskrift på skyltarna. Skylten är svart med en pilformation längst fram. Runt skyltens ytterkanter syns en vit kant. Bilden är en närbild på skyltarna som pekar åt olika håll.

Foto: Sofie Isaksson

Inghas konstverk består av en skylt som brukar användas som vägvisare. Texten på skylten står med punktskrift i stället för bokstäver. Problemet är bara att punktskriften sitter alldeles för högt för att någon med synskada ska kunna läsa den, och att de flesta seende inte kan läsa punktskrift. Skylten är tillgänglig för ingen alls. Skyltens innehåll pekar inte mot någon destination utan består av ord som: föräldraskap, självbestämmande, utbildning. Aspekter som ofta är åsidosatta av samhället för personer utanför funktionsnormen.

I förgrunden av Rådhuset i Örebro syns en skylt som används som vanligtvis används som vägbeskrivningsskylt. Istället för det latinska alfabetet syns blindskrift på skyltarna. Skylten är svart med en pilformation i framkant. Runt skyltens ytterkanter syns en vit kant. Skyltens påle och fundament är svart. På bilden syns skylten i helhet, bakom skylten kan man se några människor som sitter ner på en parkbänk framför Rådhuset. I högerkant syns också buskaget från ett träd med gröna blad.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se