Gå till innehåll

Rosario López, 1970, Colombia

Från ett träd hänger en installation bestående av ett vitt föremål som ser ut som ett stort lakan eller draperi med ojämn yta. Ytan ser sliten ut och är full av små genomskinliga hål

Foto: Sofie Isaksson

Att göra det osynliga synligt är en del av konstens styrka. Rosario Lopez använder sig av både fotografi och skulpturala uttryck i sin konst. Utgångspunkten är hennes möten med olika naturtyper. Landskapsfotografi är en genre med lång tradition inom mediet, men Rosario Lopez väljer ofta att skildra det som inte omedelbart syns i landskapsbilden, det som över tid formar det: vind, gravitation och temperatur är krafter som skulpterar om landskapet. Hon utforskar vad som händer när de krafterna ges en skulptural form långt från sitt ursprung. Hur representationen av landskapet blir ett sömlöst möte mellan verket, betraktaren och varje enskilt utställningsrum.

I verken på OpenArt är det frånvaron av själva objektet som är iögonfallande. Natur möter den vita kuben och där uppstår en magisk närvaro av det som är frånvarande.

Text: Stefan Nilson

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se