Gå till innehåll

Guidad visning för skola och förskola

Visningarna leds av konstpedagoger som sätter konsten i ett sammanhang och fördjupar konstupplevelsen utifrån ålder och grupp. Visningar erbjuds också med kreativt skapande i vår Skaparverkstad med inspiration från konsten som avslut.

Första aktiviteten

Att ge verktyg och ingångar till att möta konsten, locka till tankar, få möjlighet att sätta ord på sin konstupplevelse och få skapa egna alster med inspiration från konsten som visas på OpenArt. Syftet är förutom att fördjupa mötet med konsten också att skapa meningsfulla och gemensamma upplevelser för barn och vuxna. Barn och ungas kreativitet och delaktighet är drivkraften bakom OpenArts pedagogiska verksamhet.

Datum:

19 augusti–6 september, sju bokningsbara tillfällen per dag.

Plats:

Visningarna startar vid Järntorget.

Besöksinformation: 

Skolvisningar kan bokas upp till gymnasium och för de yngre eleverna går det även att boka konstvisning med en stunds skapande. Skolvisningarna leds av konstpedagoger som sätter konsten i ett sammanhang utifrån ålder och grupp. Lärare ansvarar för skolklassen och därför måste en lärare vara närvarande under hela visningen. Gratis för skolor i Örebro kommun och övriga kommuner betalar 800 kr. 

Tillgänglighet: 

Vid frågor om tolkning och tillgänglighetsanpassning, kontakta openartskola@orebro.se.

Kontakt:

openartskola@orebro.se

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se