Gå till innehåll

Sylvain Ristori Sambre, 1984, Frankrike

På en tom byggplats mellan några hus står går en bro liknande gång fram till ett rektangelformat hus som upplevs ihop slängt eftersom det är byggt med plankor åt alla olika håll.

Vårt behov av humanism, att dela enkla saker, växer i takt med att vårt samhälle driver oss till moderna kulter att konsumera det som har skapats för oss. Genom sociala nätverk och reality-TV missar vi aspekter som öppenhet och ödmjukhet.

Homemade, är en grov tolkning av ladugården. Verket uppmuntrar oss att reflektera över vårt sätt att leva. En enkel rektangel symboliserar mänskliga konstruktioner. Fångad i sociala och ekonomiska förhållanden, är vår produktion styrd av pengar och effektivitet. Denna stora arkitektoniska skulptur står på en plats präglad av förändring och växer från damm och insamlat material, levande en kort tid, och snart tillbaka till aska.

Är den urbana människan på rätt plats när den omger sig av saker skapade och uttänkta av andra? Frågan är öppen, ställd genom öppna levande väggar, tak och golv, som firar liv.

När en dörr stängs, är en annan i närheten villig att öppnas...

På Youtube kan du se en film om konstverket.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se