Gå till innehåll

Anna Koben

På en husfasad är två svarta skuggor målade med svart, skuggorna är av en mänsklig figur och en hund, röd färg omsluter skuggorna och fyller hela väggen. I målningen är det hunden som är ute och går med människan i ett koppel. Framför fasaden är två skulpturer placerade, den ena är en mänsklig gestalt som är ute och går med en hund i koppel.

Foto: Sofie Isaksson

”Min hund, min bästa kompis, och jag på promenad
Hon visar vägen
Alla borde följa hunden”

I sin bildvärld blandar Koben det skeva med det fina och hennes lekfulla, humoristiska och kärleksfulla konstverk handlar om en verklig relation mellan två individer; Koben och hennes hund Båtsman. När Koben fick frågan om vilken typ av plats som vore spännande att arbeta med för en utomhusinstallation önskade hon en plats som hon kunde muntra upp. (Men hur är det med skuggorna egentligen…)

Närbild på den mänskliga gestalten tagen underifrån. I ansiktet syns tatueringar och människan har på sig en svart tröja med olika mönster på. Den håller ut armen för att hålla i ett koppel.

Foto: Sofie Isaksson

Närbild på skulpturen. Ett avlångt ansikte med tatueringar på. Ögonen är öppna och gröna. I mungipen har personen en cigarett.

Foto: Sofie Isaksson

Närbild på skulpturen ansikte som är en svartvit hund. Öronen står rakt ut och nosen är avlång.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se