Gå till innehåll

Christian Schwarzwald, 1971, Österrike

I ett hörn av ett rum är väggarna målade vita nertill och blåa upptill. Målade konstverk sitter på väggarna och föreställer fem boxar samt inuti tre av dem är svartvita målningar.

Teckning finnas alltid i mitten av mitt arbete. En mycket bred uppfattning om vad teckning är. Från teckningar som hittats undermedvetet ritade på en papperslapp till det mest utarbetade grafiska arbetet, inklusive allt som hamnar däremellan. Ett bildspråk utvecklas för att kommunicera sitt eget budskap. Ett språk formas genom att sätta ihop en kombination av ord, mina ritinstallationer är uppbyggda av enstaka teckningar som kompletterar en och annan, för att bilda en ny större bild.

Dessa tvådimensionella ritningar kombineras och organiseras i ett tredimensionellt utrymme, för att interagera med de rumsliga definitionerna. Denna interaktion sträcker sig bortom den punkt där ritningarna möter väggen, vilket skapar en rumslig skulptur-kon av tvådimensionella delar. Det är därför jag ofta använder element som staket, rep, vakttorn och andra rymddefinierande föremål i mitt arbete.

BOXED (ritningsinstallation) är en serie om 7 individuella pappersarbeten (250x148 cm vardera) som hängs på en delvis målad vägg. Verket är speciellt skapat för utställningen ”made in Berlin” på Örebro Konsthall under OpenART 2009. Ritningarna visar bilder som ger förståelse för rum. Extrema och onaturliga perspektiv definierar hur individen närmar sig innehållet i teckningarna.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se