Gå till innehåll

Silke Brösskamp, 1965, Tyskland

I ett rum står en avklädd madrass som endast täcks av en tråkig hudfärgad textil mot väggen. Väggen är täckt av en organisk tapet som spränger fram ur sin repetition och tar form av flora och fauna. Sprudlande växer den fram och överraskar den intet anande beskådaren. Denna tapet tillsammans med sängen ger beskådaren tanken av att konstverket ska efterlikna en marddröm.

Överklassarkitektur, borgerliga rum, dessa interiörer och trädgårdar inspirerar ofta mina verk, installationer och väggmålningar. Speciellt intresseras jag av sätt att tänka och attityder kring utformningen av privata såväl som allmänna platser. Mitt koncept handlar om att utforska de estetiska formerna och atmosfärer hos dessa platser och genom konsten kommentera dem. Jag fascineras av både minimalistiska och organiskt sprudlande utsmyckande former som ibland visar sig vara mardrömmar om sublimt våld, hyckleri och förtryck.

Tapeten har tappat formen. Den organiska designen spränger fram ur sin repetition och tar form av flora och fauna. Sprudlande växer den fram och överraskar den intet anande beskådaren. Framför en avklädd madrass som endast täcks av en tråkig hudfärgad textil, lite för liten för madrassen den ligger på.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se