Gå till innehåll

Games, Dance and The Constitution / Soft Toys

Teppei Kaneuji, 1978, Japan

Framför en vit vägg står flera små skulpturer uppställa på rad. Skulpturerna består av leksaksfigurer som delvis är täckta av vit plastmassa som täcker deras huvud.

Foto: Sofie Isaksson

Den växande internetkulturen skapar en stark kulturell remix som ringas in av ordet neo-apropriation. Ett postmodernt ord som betyder ”ny tillägnelse”. Det är inte längre fult att inlemma andras verk i sitt eget. I den digitala världen är allt en flytande hypertext: tillgänglig och formbar. Det nya uppstår i hur man kombinerar det gamla.

Teppei Kaneuji är även verksam som DJ och scenograf. Hans konstnärliga uttryck är färgat av dessa ”tillägnelser”, en mixtape av påverkan och inspiration. Med udd mot global överkonsumtion gör han installationsverk med plastföremål, trä, neonfärgade leksaker, hjältefigurer ur film, tv-spel och mangavärlden. Allt indränkt i kritvit resin. Effekten är massiv. De senaste arbetena präglas dock av renodlade former. Världens mångfald av ting och former kombineras till livfulla bilder med ett tydligt formspråk från reklam- och serievärldarna.

Text: Stefan Nilson

På Youtube kan du se en film om konstverket.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se