Gå till innehåll

Patrik Bengtsson, 1978, Sverige

Butiken JCs skyltfönster har blivit utsmyckad med rosa, ljusrosa, gröna, gula samt orangea post-it lappa. Lapparna bildar porträtt som sakta börjar upplösas då limmet släpper och lappen faller till marken.

Jag jobbar med installationer, ljud, skulptur och teckning. Mina verk skiljer sig ofta ifrån varandra utifrån material och fysiska uppenbarelser. Det som binder dem samman är försöken att definiera förgängligheten och tidslinjens rytm med dess olika toppar och dalar. Jag försöker alltid gestalta eller välja material som har en livstid. Jag vill att verket successivt bryts ner eller ger skenet av upplösning.

Jag hämtar min bildvärld och idéer från populärkulturen med dess hjältar, myter och öden. Jag har en faiblesse för det destruktiva och romantiska. Jag inspireras av subkulturer. De har ofta ett tydlig existentiellt, revoltbaserat och politiskt budskap. Jag samplar fritt men med fakta från människans historia och kultur. Jag blandar allt med symbolism och romantiska skimmer.

I mitt verk ”Kill ’em all” låter jag post-it lappar bilda porträtt. Porträtt som sakta upplöses och slutar gestalta då limmet släpper och lappen faller till marken. Post-it lappen får i detta verk stå som symbol för minnet. En påminnelse om historia och tid. Vi måste lära oss av historien. Vilket tyvärr är något vi aldrig kommer att göra.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se