Gå till innehåll

John Daily, 1974, USA

En trä målning med olika svarta mönster följer längs två svängda väggar.

Det finns inget budskap bakom detta verk. Det är inte en framställning. Det har inte för avsikt att vara specifikt om någonting.

Jag styrs huvudsakligen av min intuition. För mig är den viktigaste delen av skapandets process bara att koppla av och lyssna till den ström av bilder som varvar i omlopp genom mitt medvetande och att leta efter ett sätt att kunna kombinera dem. Vissa bilder verkar vilja uttryckas återupprepade och trots att jag reflekterar om varför de kanske är viktiga för mig, är jag också nöjd med att inte förstå.

Jag är trött på att det förväntas att man ska tänka på konst. Jag vill bara känna den. Det är kanske därför som jag verkar reflektera på känslorna och koncepten gällande insidan av kroppen i denna serie. Känsligheten till skada eller sjukdom, och de livgivande processerna som matsmältning och andning som exempel.

Men jag trivs att vara svårgreppbar, att undvika att uttrycka en idé för starkt. Dessa bilder vävs tillsammans med intryck från den naturliga världen, som rymdens kosmiska miljö, vindens rörelse, eller de bisarra varelserna under havet.

Allt detta uttrycks samtidigt, inte som ett collage, men som en organisk helhet, som en underlig, ofokuserad, och holistisk upplevelse av livet och döden i ett ömsesidigt beroende universum.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se