Gå till innehåll

Timo Konttinen, 1979, Finland

I ett stort rum är väggarna helt täckta av en teckningar. Teckningarna är enkla i olika stil och noggrannhet och föreställer ansikten eller är helt abstrakta.

Foto: Sofie Isaksson

I ett vitt rum står en TV-skärm placerad på några drickabackar i vänstra hörnet. På skärmen visas en intervju med konstnären. En av väggarna är täckt av olika enkla porträtteckningar. På en annan vägg står information om konstverket, bland annat att konstnären gjort ett konstverk om dagen i ett år.

Foto: Sofie Isaksson

Måla sitt liv eller måla hela sitt liv? För Timo Konttinen blir frågan dubbelbottnad. Han gör bådadera. Konstprojektet “365” syftar på årets dagar. Varje dag målar han minst en bild. Han är inte ensam, men få gör det med den ihärdigheten. Det är som yoga: att hålla liv i handens känslighet och måla precis det som faller in. För Timo är det mer än en teknikövning. Grundregeln är att aldrig upprepa ett motiv. Det kan se stillöst ut men han använder de flesta genrer: tecknade serier, klassiskt måleri, undergroundreferenser, grafisk design.

Det blir människogestalter och porträtt men allt är öppet för infallet. Det finns en regel till i “365”, varje bild publiceras direkt på sociala medier: www.timokonttinen.com, Instagram timotimotimo79, facebook.com/timotimotimo. Ett målarliv på nätet med andra ord - också.

Text: Stefan Nilson

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se