Gå till innehåll

Bianca Hisse

På bryggorna längs med Storgatan, framför Örebro slott är en metallskulptur placerad. Skulpturen består av ihopsvetsade metallrör och liknar en stor kikare som kollar ut över Svartån och slottet.

Foto: Sofie Isaksson

För att efterlikna ett optiskt instrument, alltså kikare, teleskop och mikroskop använder Hisse sig av stålrör i sin skulptur. Konstverket bjuder in till användande, likt en myntkikare som ofta är placerade på platser där turister och besökare ska kunna noggrant betrakta en fin utsikt. Vid en närmare titt och försök till användande framkommer snart att funktionaliteten är vriden. Den udda sammansättningen av metallrören snarare hindrar än förbättrar vyn. Skulpturen kan tolkas som en analog glitch – ett tekniskt fel, som inte går att påverka. Vad gör vi om våra kommunikationssystem slutar fungera eller ändrar funktion?

På bryggorna längs med Storgatan, framför Örebro slott är en metallskulptur placerad. Skulpturen består av ihopsvetsade metallrör och liknar en stor kikare som kollar ut över vattnet och slottet. En närbild på skulpturen i nederkant av bilden, i bakgrunden syns Örebro slott

Foto: Sofie Isaksson

Extrem närbild på det som är kärnan av skulpturen, det hål man ska kika genom för att titta på utsikten. I hålet är mindre metallrör ihopsatta huller och buller som gör det svårt att se något genom dom.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se