Gå till innehåll

Uozumi&Uozumi

I ett vitt rum står en installation bestående av tre mindre träbord staplade på varandra under en stor gammeldags taklampa. Under ett av borden hänger plastbestick i olika färger. Runtom hänger många böjda utspridda notpapper uppsatta på linor från taket. På väggen hänger en spegel.

Foto: Sofie Isaksson

Oftast vill vi inte kännas vid det, ändå är vi starkt bundna till tingen omkring oss: vardagsprylar som är såväl nödvändiga som älskat invanda, föremål med en känslomässig laddning, saker som får oss att må bra eller ger status.

Till de flesta finns berättelser att nysta fram - en poetisk ton eller ett livsöde. Konstnärsduon Kiyomi och Tetsuhiro Uozumi fångar skickligt upp dessa våra starka eller svagare bindningar till tingen. Känsligt lyssnar de av berättelser, gör bild- och ljudupptagningar där de för tillfället råkar vara verksamma och skapar sedan skulpturala installationer som formar sig till en omslutande väv med en mycket speciell ton. På OpenArt 2017 möter vi Örebroare oss själva tolkat genom deras inkännande avsökning. Vi kan nog alla känna den poetiska klangen i hur de kopplat ihop oss och våra olika föremål.

Text: Stefan Nilson

På Youtube kan du se en film om konstverket.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se