Gå till innehåll

Christina Bruland

Tre bänkar är placerade som ett U utomhus i stadsparken. På två av bänkarna sitter två vardera vitgula skulpturer. I skulpturerna kan man tyda händer som samtalar i teckenspråk.

Foto: Sofie Isaksson

Dessa teckenspråksskulpturer undersöker händerna som språkliga förmedlare och fysiska avtryck av samtal på teckenspråk. Skulpturerna framställs genom att prata (teckna med händerna) i hinkar med våt lera, på så sätt skapas negativa formar som fylls med gips. Ordens spontana form är över och bara avtrycken finns kvar. Skulpturerna bygger på samtal på teckenspråk som har ägt rum på dessa bänkar. Vi kan ofta komma ihåg en plats där vi har haft ett speciellt samtal. Kanske var det med en viktig person, eller så var själva samtalet viktigt. De enskilda orden försvinner ur minnet, medan den yttre formen av dem existerar under lång tid. På samma sätt slits skulpturerna allt eftersom, tills det till slut bara finns en fläck med gips kvar, ett ”något” som fanns på den här bänken en gång i tiden.

Närbild på en betongskulptur där en dialog har ägt rum i teckenspråk. Rörelser från fingrar syns i betongen och några fingrar sticker ut ur skulpturen.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se