Gå till innehåll

Ivo Weber, 1962, Tyskland

Framför Hjalmar Bergman teatern står ett grått smalt bås med ett tippformat tak. Båsets fasad på framsidan går att vika ner så det blir ett bord. På bordet står ett tangentbord och en data mus samt på väggen framför hänger en svart TV som visar två siluetter av två män.
Framför Hjalmar Bergman teatern står ett grått smalt bås med ett tippformat tak. På sidan av båset finns ett smalt rektangelformat fönster.

Jag växte upp i en liten by i Biberach an der Riss, i södra Tyskland. Nära min by, på gränsen till en liten skog, finns det ett stenkors. Detta kors är det så kallade "Schweden Cross". Historien säger att en general från Sverige begravdes där under det Trettioåriga kriget. Sedan lång tid tillbaka har en stor festival ägt rum i Biberach varje år. En väsentlig del av festivalen är "Imperatorial Horse Man", liksom "Sweden Music Group". Sedan jag var ung har jag föreställt mig en bild av "Mitt Sverige". Projektet består av tre delar: The Watchhouse är ett verk placerat i centrala Örebro och kombineras med ett liveframträdande på öppningsdagen samt en veckovis direktsändning under resten av utställningen.

På invigningen av OpenArt, kommer "The Sweden Music Group" att separeras i två delar. Hälften kommer att vara i Örebro, medan den andra stannar i Biberach. En gemensam konsert kommer att sändas via videoöverföring.

På Youtube kan du se en film om konstverket.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se