Gå till innehåll

Front404

På röda pinnar sitter stora stirrande ögon utan ögonlock. De är placerade i ett skyltfönster. I fönstret syns speglingar.

Foto: Sofie Isaksson

I skydd bakom glaset följer flera ögonglober våra rörelser i det offentliga rummet. Front404 vill med sitt konstverk synliggöra det moderna övervakningssamhället. De vill väcka en viss nödvändig och berättigad paranoia inför det faktum att vi så gott som alltid är bevakade på ett eller annat sätt i vår vardag. Det kan vara av dolda kameror eller systemen i våra telefoner som kartlägger våra rörelser och vanor. Den holländska konstnärsduon Front404 arbetar med interaktiva installationer. Genom lekfulla och direkta verk vill de nå publiken på oväntade platser. Många av deras konstverk präglas av en enkelhet i både utförande och tema men som ändå öppnar upp för tankar.

På röda pinnar sitter stora stirrande ögon utan ögonlock. De är placerade i ett skyltfönster. I fönstret syns speglingar. Det går också förbi en människa som också hon speglas i glaset.

Foto: Sofie Isaksson

På röda pinnar sitter stora stirrande ögon utan ögonlock. De är placerade i ett skyltfönster. Bilden visar en närbild på några av de stirrande ögonen.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8-16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10-16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se