Gå till innehåll

Front404

20 stycken stora stirrande ögon utan ögonlock i olika storlekar sitter på varsin röd pinne, ögonens iris färger är blåa och bruna. Konstverket är placerat i ett skyltfönster vilket gör att det speglas i glaset.

Foto: Sofie Isaksson

I skydd bakom glaset följer flera ögonglober våra rörelser i det offentliga rummet. Front404 vill med sitt konstverk synliggöra det moderna övervakningssamhället. De vill väcka en viss nödvändig och berättigad paranoia inför det faktum att vi så gott som alltid är bevakade på ett eller annat sätt i vår vardag. Det kan vara av dolda kameror eller systemen i våra telefoner som kartlägger våra rörelser och vanor. Den holländska konstnärsduon Front404 arbetar med interaktiva installationer. Genom lekfulla och direkta verk vill de nå publiken på oväntade platser. Många av deras konstverk präglas av en enkelhet i både utförande och tema men som ändå öppnar upp för tankar.

Sidovinkel på ett skyltfönster där 20 stycken stora stirrande ögon utan ögonlock i olika storlekar sitter på varsin röd pinne. Ögonens iris färger är blåa och bruna och placeringen i ett skyltfönster gör att konstverket speglas i glaset. Det går också förbi en människa som också hon speglas i glaset.

Foto: Sofie Isaksson

Närbild på stora stirrande ögon utan ögonlock i olika storlekar som sitter på varsin röd pinne, ögonens iris färger är blåa och bruna. Konstverket är placerat i ett skyltfönster vilket gör att det speglas i glaset.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se