Gå till innehåll

Anna Ström, 1976, Sverige

I ett rum syns en abstrakt färgglad tavla upphängd på en vit vägg. Snett framför tavlan står ett vitt bord och en stol. Utspritt på bordet och golvet ligger en stor mängd små pappersbitar som har samma färger som tavlan.

Foto: Sofie Isaksson

Ett bildkollage hänger på en vit vägg. Kollaget består en mängd urklippta bilder föreställande olika färgglada klädesplagg som överlappar varandra mot en vit bakgrund. I bildens högra hörn syns ett öga och ett par ben.

Foto: Sofie Isaksson

Alla är vi, med olika fart, på väg genom våra liv. Anna Ströms bildvärld, när vi möter den ute i stadsrummet, har ett prövande och vänligt tilltal med en inbjudan till reflektion.

Hon är egentligen målare men använder även collaget: att forma en helhet av olika bilddelar. Det är en annan uttrycksform men som delar måleriets intresse för färg- och bildbyggande.

Motsatserna stress och frid är grundteman på Anna Ströms collageverk. De där olika lägena som vi känner av med skiftande styrka genom livet och i det dagliga ”ekorrhjulet”.

Med ett kvinnligt perspektiv vill hon få oss alla att fundera över vad det innebär att vara människa i vår egen tid med alla krav vi har på oss och den enda kropp vi förfogar över.

Text: Stefan Nilson

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se