Gå till innehåll

Moradavaga

Pedro Cavaco Leitão, 1976, Portugal

Manfred Eccli, 1981, Italy

På ett torg är en skulptur placerad. Skulpturen är uppbyggd av gula dräneringsrör som är placerad i ringar ovanpå varandra. Placerad på ringarna är två svarta ögon och en stor svart mun. På ovansidan av skulpturen sticker två gula dräneringsrör upp. Skulpturen kastar en stor svart skugga på gatan och bredvid skulpturen går en man förbi.

Foto: Sofie Isaksson

På Våghustorget står en samling gula främlingar som är sammankopplade av rör. Figurerna har en agenda, de vill att du ska prata med någon! Säg hej
till en främling, kanske kan figurerna bidra till att du skaffar en ny bekantskap idag. På samma sätt som burktelefoner fungerar kan du kommunicera med någon genom rören och figurernas munnar och ögon. Konstverket väcker också frågor om hur budskap kan förvridas och förvrängas.

Två människor är engagerade i att prata med varandra genom gula dräneringsrör. De rör sig i en torgmiljö och en av dom har klivit upp på en bänk.

Foto: Sofie Isaksson

En kvinna med solglasögon, slöja och vit skjorta ser glad ut när hon pratar in i ett gult dräneringsrör i en torgmiljö. Röret kommer uppifrån i bild och är lindat runt ett träd. I bakgrunden syns torget med konstverket i bakgrunden.

Foto: Sofie Isaksson

En kvinna håller om den svarta ihåliga munnen på den stora gula varelsen och en pojke springer förbi i bakgrunden.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se