Gå till innehåll

Daniel Segerberg, 1972, Sverige

Konstnären har under en tid samlat på sig liggandes saker som stolsben, gardinstänger, torkställ samt sängramar som sedan satts ihop till ett stort hjul liknandes ett vattenhjul.

Jag jobbar med monumentala installationer som ofta tar form direkt på plats. Jag använder mig av förbrukat bygg- och inredningsmaterial från den nära omgivningen. Jag samlar och tar med mig materialet till ateljén för bearbetning. Det upphittade materialets historia är en igångsättare till en konstnärlig process; var materialet kommer ifrån, vad det använts till, vilka förvandlingar det genomgått. Jag bryter sönder och fogar ihop och länkar skapas mellan olika platser. Nya berättelser tar form.

Jag bor och arbetar i Berlin och gatorna där är en kontinuerlig källa till idéer. Man kan ofta se halvtrasiga möblemang och utrivet inredningsmaterial ligga utefter gatorna. Under arbetet med ”Hjulet” har jag successivt under mina promenader mellan lägenheten och ateljén samlat på mig material. Stolsben, gardinstänger, torkställ, sängramar; allt taget direkt från gatan och omedelbart omsatt till ett konstnärligt material.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se