Gå till innehåll

Ichnotechno (machines that leave traces)

Sidsel Bonde

Nedgrävd i gräset i en park är en stor cirkel placerad. Cirkeln är gjord av betong och i betongen syns spår av ett traktordäck vilket gör att hela konstverket ser ut som ett traktor däck i betong.

Foto: Sofie Isaksson

Stor och stilig är cirkeln i parkens gräs. Diametern mäter fem meter och i betongens rundning kan vi avläsa traktordäckets spår. ”Ichnotechno ( maskiner som lämnar spår )” heter Bondes konstverk som inbjuder besökaren att kliva in i mönstret och vandrande repetera ett hjul i rörelse. Konstverket visar hur samtidens teknik sätter påtagliga spår i landskapet. Kommer märkena att förändras i framtiden, undrar konstnären och spanar in i teknikens språng: Kommer drönare och lättare maskiner att ta över jordbruksproduktionen, och traktorns era att vara förbi? Bonde arbetar platsspecifikt med skulptur och installationer som relaterar till landsbygdens landskap.

Närbild av en nedgrävd stor cirkel i gräset i en park. Cirkeln är gjord av betong och i betongen syns spår av ett traktordäck vilket gör att hela konstverket ser ut som ett traktor däck i betong.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se