Gå till innehåll

St. Kleinweh

På en gräsmatta intill en gata är ett litet trähus placerat uppepå fyra träpelare. En trapp leder upp till huset. Husets form är en hexagon. Dörren som trappan leder till står öppen.

Foto: Sofie Isaksson

I den holländska konstnärsduons träkoja ryms ett ständigt växande ljudarkiv. Besökaren kan sätta sig inuti konstverket och lyssna till insamlade berättelser kring begreppet ”hem”. Konstnärerna kommer under några dagar även samla in nya berättelser till arkivet. Genom denna installation vill de undersöka hur den trygga hemkänslan kan rekonstrueras och upplevas mitt under en hektisk festival och tillsammans med främlingar. Vilket ljud sammankopplar du med hemkänsla?

En bild inifrån husbyggnaden. En man som sitter på en pall syns i motljus. Han sträcker ut sin hand för att nå något på väggen. På väggarna sitter elektronik installerat och man ser ett par hörlurar som hänger. Inuti huset finns ett ljudarkiv att lyssna på.

Foto: Sofie Isaksson

På en gräsmatta intill en gata är ett litet trähus placerat uppepå fyra pelare, husets form är en hexagon. En trapp leder upp till huset som en flicka klättrar upp för samt en man står och lutar sig mot huset.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se