Gå till innehåll

SOB, 1984, Italien

Ett rum är helt nästan helt täckt av bitar av guldfolie. Taket är upplyst av starka lysrör och det hänger en stor mängd gula plastpåsar med röd kinesisk text på från taket.

Foto: Sofie Isaksson

I Örebros stadskärna finns lokaler som då och då byter skepnad och innehåll. I Oscar C-gallerian har en tillfälligt tom affärslokal bytt skepnad över sommaren och blivit en guldkammare. Stefano Ogliari Badessi har förvandlat den till en annan, inre, rymd. Vad är det vi ser? Plastpåsar? Universums membran av tidsdimensioner? Är detta allt, eller är det något som vi missar? Konstnären vill att vi skall uppskatta den skapade rymden för vad den inte är, eller innehåller. Att vi själva får fylla i, ställa förundrade frågor. Att känna på just den volym han definierat inuti den gamla, och att öppna våra sinnen och känslor inför det.

Stefano Ogliari Badessi betecknar sig själv som en nomadiserande konstnär. Han väljer låga eller triviala material och han skapar på plats, eller använder sådant som är lätt att packa med på sin konstresa genom världen.

Text: Stefan Nilson

På Youtube kan du se en film om konstverket.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se