Gå till innehåll

KASUGA

Andreas Lutz, Christoph Grünberger, Tyskland

Ett collage på tre fotografier. Samma man är med på alla bilder där han är i olika sinnesstämningar.
Ett collage på nio fotografier. Alla fotografierna är tagna utomhus i olika naturer samt på varje bild står en svart box där framsidan är heltäckt med ett fotografi. Fotografierna föreställer samma man på alla bilder där han är i olika sinnesstämningar.
En svart box är ställd på golvet, hela boxens framsida är täckt av ett fotografi på en man endast iklädd kalsonger. Mannen målar sig själv med en vit krita.

Videoinstallationen "Wutbürger" handlar om personlig ilska och ett individuellt misslyckande av en tysk man. Huvudpersonen Stefan W. (en "Everyman") genomlever olika stadier av sitt liv i retrospektiv, vilket slutligen fångar honom i ett och samma ögonblick, likt ett fängelse utan väg ut.

I en specialtillverkad trälåda, spelades en fem timmars performance in för första gången. I exakt samma låda visas nu verket igen. Under en aktivistisk turné genom Tyskland placerades lådan framför typiska platser med kollektiv "Wutbürger potential" (kärnkraftverk, kapitalism, NSA skandal). Platserna bar också på element av personlig ilska, som hedonism, tråkiga förorter, försummelse. Boxen fungerar som en enskild demonstration som kan ersätta en protest för alla.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se