Gå till innehåll

Fefe Talavera, 1979, Mexico

På en gulhusfasad sitter flera konstverk upp monterade. Det största konstverket är en varelse som liknar en blandning av en vals stjärtfena och ett huvud som en T-rex.

Fefe Talaveras monstermålningar är metaforer för starka och undermedvetna mänskliga känslor som ilska, rädsla, drömmar eller lust. De färgglada fantastiska vidunder som hon förknippar med den ”mörka sidan” av hennes inre jag står för konstnärens kulturella rötter samt den primära och kraftfulla energin i hennes arbete på väggar över hela världen.

Fefe föddes i Mexico, bor nu både i São Paulo, Brasilien och Madrid, Spanien. Hon har stort intresse i undergroundrörelser, kanske framförallt den typiska och unikt stilistiska frihet som är att finna i den kända gatukonsten från São Paulo.

Hennes råa kreativa energi finner mer samhörighet i den tribal- liknande stil hon utvecklat under sitt arbete på gatorna än från sina konststudier som hon avslutade med B.A. på FAAP i São Paulo.

Fefe visar även sin konst på gallerier och har därmed accepterat vissa regler, gränser som satts av konstmarknaden, kanske en motsägelse för henne som främst är intresserad av att arbeta i det offentliga rummet, där hon hela tiden undersöker nya sätt att kommunicera.

På Youtube kan du se en film om konstverket.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se