Gå till innehåll

Clemens Behr, 1985, Tyskland

Utomhus på en gräsmatta reser sig en hög mur i färgerna vit, röd, ljusbrun samt svart. Väggen ser ut att vara byggd av plywood liknande material i olika storlekar och former som sedan satts ihop med varandra så väggen har inte en slätt finish.

En stor del av mitt arbete handlar om att leka med verkens tredimensionella nivåer och lager. Besökarna ska inte vara säkra på vad som är bak- och förgrund och om verken är två-dimensionella målningar eller tredimensionella objekt. Tanken är att verken ska integreras, nästan gömmas, i sin omgivning som om de vore kamouflerade. Samtidigt vill jag att de ska sticka ut genom sin storlek och komplexitet. Komplexiteten drar en fin linje mellan ett välbalanserat verk och ett slumpvis sammansatt kaos.

Örebro Wand är ännu ett av mina försök att plocka sönder en plats i sina geometriska och arkitektoniska beståndsdelar för att sedan sätta ihop dem i en tredimensionell skapelse. Delvis påminner verket om många konstruktivistisk kubistiska verk från förra seklet. Delvis är de inspirerade av graffitikulturen och dekonstruktivistisk arkitektur samt en tonårings försök till vandalism. Trä som material valdes tack vare dess praktiska egenskaper, att det är lättarbetat och har ett överkomligt pris.

På Youtube kan du se en film om konstverket.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se