Gå till innehåll

Benedetto Bufalino

Utomhus på en gata står fyra bilar i olika storlekar och modeller uppradade. Över bilarna har konstnären byggt en orange springbanna med två spår som följer bilarnas tak och form. Konstverket öppnar upp för tanken om att köra en spring tävling över bilarna och på bilden har ett barn klättrat upp på springbanan och står redo.

Foto: Sofie Isaksson

Med en lätt ton skapar Bufalino installationer som får oss att fundera på de vardagliga objekt vi omger oss av. Vad är egentligen bilens plats i staden och varför erbjuds inte fler lekmöjligheter för alla åldrar i stadsmiljön? Längst med konturerna på fyra skrotbilar är ett löpspår monterat. Det här konstverket är till för att aktiveras och användas. Hur känns det att befinna sig i en situation som du kanske aldrig upplevt förut, eller kommer att uppleva igen?

Utomhus går en orange springbanna med två spår går över två bilars tak och former. Konstverket öppnar upp för tanken om att köra en spring tävling över bilarna och på bilden har två barn klättrat upp på springbanan.

Foto: Sofie Isaksson

Utomhus går en orange springbanna med två spår går över två bilars tak och former. Konstverket öppnar upp för tanken om att köra en spring tävling över bilarna och på bilden har en pojke gjort klart banan och är på väg att hoppa ner.

Foto: Sofie Isaksson

Information om konstverket på teckenspråk

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se