Gå till innehåll

SÖK:arna

Bilden är tagen högt uppifrån och nere på marken syns en rund gräsmatta som sticker ut ur mängden. För att denna gräsmatta agerar som en canvas och har fått konturerna av en vit, glad nyckelpiga målad över sig.

Under våren har invånare i Brickebacken och Markbacken tillsammans med SÖK:arna arbetat i olika workshops. Resultatet blev 2 st stora målningar på gräs i Saxon- och Örnsköldsparken. Arbetet dokumenterades och målningarna flygfotograferades.

Sökarna är ett team med fyra konstnärer, en kompositör och en skribent som arbetar inom enheten Stadsdels- och kulturutveckling under Kultur- och medborgarförvaltningen.

Vi samarbetar med invånare, förvaltningar, föreningar, organisationer, privata aktörer m.fl. för att Örebro ska bli t.ex. snyggare, intressantare, centralare, demokratiskare, delaktigare, flerfaldigare.

Via konsten uppstår frihet att undersöka outnyttjade möjligheter utan krav på rationalitet och nytta vilket annars präglar det som får bli synligt i samhället. En form av praktisk demokrati.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta OpenArt

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se