Gå till innehåll

Om inte videon redan finns i Mediaflow behöver den laddas upp där. Det är medarbetare på kommunikationsavdelningen som har behörighet till att göra detta.

Inloggning till Mediaflow sker via adressen mediaflow.com/login.

Så här ser det ut i Mediaflow efter inloggning.

Förstora bilden

När du laddat upp filen och markerar den kan du göra inställningar i den. Du kan klicka på bilden för att förstora den.

Videofiler ska laddas upp i ett mappsystem som följer strukturen för våra webbplatser. För att ladda upp en ny video klickar du först på ikonen Mediabank.

Sedan markerar du den mapp där du vill ladda upp videon och klickar sedan på knappen Ladda upp som ligger uppe till höger. Nu kan du ladda upp en videofil som ligger på din dator. Du kan även dra en videofil direkt till mappen från datorns mappsystem.

När du har laddat upp filen och markerar den kan du göra inställningar på filen som att ange Benämning, datum och liknande. Detta kan hjälpa dig och andra att hitta filen lätt när den behöver sökas fram.

Personuppgifter/GDPR

För att videon ska gå att bädda in måste du ange om filmen innehåller personuppgifter och i så fall vilken rättlig grund som tillämpas. Har du inte gjort detta kommer videon inte gå att hitta i modulen i Sitevision.

För att ange rättslig grund klickar du på den menyliknande knappen vid videominiatyren, väljer sedan Personuppgifter (GDPR) och sedan den rättsliga grunden för videon.

För teckenspråksvideor som Servicecenters teckenspråkstolkar spelat in anger du Medgivande behövs ej (allmänt intresse).

För att kunna bädda in en video måste du ange rättslig grund för videon.

Nu ska det gå att bädda in videon på webben med Mediaflow-modulen.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Webbmanual & webbriktlinjer

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se