Gå till innehåll
  • Start
  • / Delning på Facebook

En del av våra besökare kommer till sidorna inom vår webbfamilj genom att länkar delas på Facebook. För att sidorna ska förhandsvisas riktigt på Facebook kräver det att vi gör rätt inställningar.

Rubrik och ingress är viktigt för att det ska visas rätt

När du delar en webbsida på Facebook är det viktigt att du har skrivit in rätt uppgifter i modulen Rubrik och i modulen Ingress. Detta innehåll visas upp i Facebooks förhandsvisning.

En förhandsvisning visas på Facebook.

Sidor som saknar ingress eller beskrivning

Om du inte har skrivit in en ingress, skrivit in en ingress i en modul som heter något annat än Ingress eller helt saknar en textmodul kommer din delade länk att se ut så här:

En sida som saknar ingress ser ut så här.

Om sidan saknar ingress bör du lägga till en modul som heter Ingress och sedan skriva en bra och beskrivande ingress där. Det kan finnas fall där det inte passar eller går att få in en ingress. Då kan du istället skriva beskrivningen i sidans metadatafält Beskrivning.

Skriver du in både en ingress och en beskrivning i metadatafältet Beskrivning kommer det du ha skrivit in i metadatafältet att visas på Facebook.

I metadatafältet beskrivning kan du skriva text som visas på Facebook.

Texten som skrivits in i metadatafältet Beskrivning visas på Facebook.

Trots att du gjort detta kan länken fortfarande visas fel och utan beskrivning på Facebook. Detta beror på att Facebook sparar länkar som tidigare har delats och om du har försökt att dela en länk utan beskrivande text tidigare kommer Facebook tro att sidan fortfarande saknar beskrivningstext. För att åtgärda detta får du använda dig av Facebooks verktyg Sharing Debugger och uppdatera den sparade länken.

Så använder du Sharing Debugger

I Sharing Debugger matar du in adressen till sidan du vill dela. Här får du se hur länge sedan det var Facebook hämtade uppgifter som titel och beskrivning för sidan. Genom att klicka på knappen Scrape Again uppdaterar du Facebooks sparade sida och kan sedan dela sidan igen, med rätt beskrivning.

Med verktyget Sharing Debugger kan du uppdatera den sparade sidan hos Facebook.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Webbmanual & webbriktlinjer

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se