Gå till innehåll
  • Start
  • / Evenemangskalender

Evenemangskalender används för att visa upp evenemang. Alla evenemang ligger som artiklar i ett arkiv.

Det enklaste sättet att skapa en ny evenemangskalender utan att behöva kopiera skript och liknande är att kopiera en redan befintlig kalender. På denna sida finns en kalender du kan kopiera. Välj att kopiera hela sidan och inte bara modulerna på sidan.

När du klistrar in kalendersidan under den sida du vill att den ska ligga, var noggrann med att välja "Klistra även in underliggande sidor", då får du även med ett arkiv där evenemangen ska ligga samt ett exempelevenemang.

Ändra källorna för modulerna evenemangslistning och evenemangskalender

Evenemangslistning

Efter att du har klistrat in den nya sidan måste du ändra källan för evenemanget. Börja med att dubbeklicka på modulen "Evenemangslistning". Ta inte bort den källan som ligger där först, då kommer du att tappa viktiga skript! Börja med att lägga till en källa genom att klicka "Lägg till" och sedan peka ut det arkiv som evenemang ska hämtas ur. I detta fall arkivet som ligger under sidan "Evenemangskalender att kopiera". Efter att du har lagt till arkivet tar du bort det gamla arkivet som låg utpekat som källa.

Evenemangskalender

Efter detta steg dubbeklickar du på modulen "Evenemangskalender". Klicka på fliken "Evenemangskälla" och sedan på "Välj modul" för att peka ut en ny källa. Sedan letar du i strukturen upp sidan "Evenemangskalender att kopiera" som du tidigare klistrat in och på den sidan pekar du ut modulen "Evenemangslistning", den modul vi precis har ändrat källan i.

Efter detta väljer du två metadatafält. Ett för "fråndatum" och för "tilldatum". Det ligger fyra olika metadata där, men de två du ska välja heter logiskt nog "Fråndatum" och "Tilldatum".

Efter att du har gått igenom dessa steg kan du publicera sidan och undersidorna för att evenemangen ska synas.

Glöm inte!

  • Döp om sidan så att den inte heter "Evenemangskalender att kopiera".
  • Avpublicera eller radera exempelevenemanget så att det inte dyker upp bland övriga evenemang.

Videogenomgång

Verkar det komplicerat? Ta en titt på denna video där alla dessa steg finns med!

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Webbmanual & webbriktlinjer

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se