Gå till innehåll

I vissa fall kan det vara aktuellt att spela upp en ljudfil eller flera på sidan. Om det är en ljudfil du själv har tillgång till, och som inte ligger någon annanstans, börjar du med att ladda upp den i filarkivet.

I HTML-modulen ställer du in vilken ljudfil som ska spelas upp.

När du har laddat upp ljudfilen går du till den sida där du vill infoga ljudspelaren. Lägg till modulen HTML på sidan. Välj egen HTML-kod och infoga koden du hittar längre ner på sidan.

Det som är markerat med fet- och kursiv stil ska du byta ut. Adress till ljudfilen byter du ut till den adress till ljudfilen som du precis har laddat upp i filarkivet. Notera att det också finns en koddel för de som har webbläsare som inte stöder HTML5. För dessa besökare erbjuder vi möjligheten att ladda ner filen istället.

Du ska också definiera vilket typ av ljudformat det är. I kodexemplet nedan så används mpeg då det handlar om en MP3-fil. Det finns ju dock fler ljudformat och du byter ut i koden mot det rätta formatet.

Exempel på ljudformat

  • MP3: type="audio/mpeg"
  • OGG: type="audio/ogg"
  • WAV: type="audio/wav"

När du har infogat koden och gjort allt rätt kommer det att se ut som nedan.

Exempel på ljudfil

HTML-koden för att infoga ljudfil på sidan

<audio controls><source src="adress till ljudfilen.mp3" type="audio/mpeg"><p>Din webbläsare stöder inte HTML5, men <a href="adress till ljudfilen.mp3">här kan du ladda ner filen istället.</a></p></audio>

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Webbmanual & webbriktlinjer

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se