Gå till innehåll

En url är en webbsidas adress. På orebro.se använder vi "vänlig" url-stil, vilket innebär att url:en skriver ut sidans sökväg.

Ta reda på sidans url

Via Egenskaper-Adresser ser du sidans url. En sida som är o-/avpublicerad har en lång adress bestående av siffror och bokstäver. När du publicerar sidan ändras adressen till "Vänlig url-stil", som visar var i strukturen sidan ligger. Båda adresserna fungerar när sidan är publicerad.

Om du byter namn på en sida

Normalt försöker vi att inte döpa om sidor om det inte verkligen behövs.

Om du döper om en sida behöver du tänka på att ev undersidor behöver publiceras om för att sidornas adress ska bli rätt, annars hittas de inte i söken.

När du byter namn på en sida får sidan en ny url vilket betyder att ev länkar till sidan från andra platser än orebro.se kommer att leda till felsidan. Lägg därför in den gamla url:en under Egenskaper - Adresser - Tidigare adresser. Lägg in den del av url:en som står efter orebro.se, t.ex. "/bygga-bo--trafik/vatten--avlopp/vattnet-i-vardagen/dricksvatten.html". Tänk på att även underliggande sidors url ändras!

Direktadresser/alias

Om du vill skapa en direktadress, kolla med webbredaktör.

Alla direktadresser som finns kan du hitta här: https://www.orebro.se/4.7325512015b948daeae324.html (använd ctrl+F för att söka).

För att se om en viss sida har en direktadress kan du högerklicka på sidan i Sitevision och välja Egenskaper, gå till fliken Information och kolla om det står något vid "Alias". Om det står något där är det en direktadress som går till sidan.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Webbmanual & webbriktlinjer

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se