Hovstabilder – nytt i stadsarkivets bildarkiv

Två män med dragspel sitter på en bänk framför en dansbana full med dansande par.

Provisorisk dansbana i Förlunda på 1920-talet. Den ena dragspelaren heter Einar Sundström.

Denna gång är det drygt 1000 nya fotografier som publicerats i stadsarkivets bildarkiv. Nära hälften av dessa är fotografier ur Lennart Larssons fotosamling. I denna samling finns många fina bilder från Hovsta i gångna tider.

Lennart Larsson (1915-1998) var född i Fellingsbro men flyttade i unga år till Yxtabacken i Hovsta. Han ägnade sig bland annat åt att dokumentera Hovstas historia i bild. I samlingen finns både egna och insamlade fotografier från Hovsta, men även bilder med järnvägsmotiv och motiv från Örebro med omgivningar. I arkivmaterialet finns också dokumentation av milstenar i Örebro län och i Sverige. Sök på PS-209- i bildarkivets fritextsökning för att hitta Lennart Larssons samling.

En äldre kvinna står på en äng framför ett boningshus och två lador.

Bettorp på 1920-talet.

Även drygt 500 fotografier ur yrkesfotografen Eric Sjöqvists arkiv har publicerats denna gång. Det är bilder från 1940-talets Örebro med bland annat motiv från företag där Sjöqvist gjort beställningsjobb, men även heminteriörer och porträtt på poliser. Sök på ECS- i bildarkivets fritextsökning för att hitta Eric Sjöqvists samling.

Ursprungligen publicerad 2010-03-11.

Senast uppdaterad:

Publicerad: