Det var en gång…

I detta blogginlägg får ni följa med in på avdelningen Solkatten och våra barn i åldern 2-4 år och vårt projektarbete ”Det var en gång…”

Följ med oss in i sagornas värld som är fylld av troll och bockar. Allt började med att barnen visade väldigt stort intresse för boken om Bockarna Bruse. De ville titta i och höra den flera gånger varje dag!

Vi hittade ett material i förrådet så att barnen själva kunde leka bockarna bruse. Intresset för bockarna formligen exploderade. Vi arbetade med sagan i våra mindre projektgrupper där vi utgick ifrån barnens intresse och deras förmåga. Tillsammans skapade vi en värld till bockarna, tillsammans skapades ett hus, en bro, stenar, träd, bockar och troll!

Materialet är alltid tillgängligt och barnen leker med det i den fria leken.

En dag hände någonting spännande inne på avdelningen…

Det stod en bro mitt i avdelningen och efter en liten stund kom det in tre bockar och ett troll. Barnen satt som förtrollade och följde dramat om de tre bockarna bruse. De skrattade och applåderade när den stora bocken tillslut lyckats stånga trollet och ta sig över bron.

- Vi vill prova! Jag vill vara Trollet! Jag vill vara lilla bocken! Vi vill! Jag vill!

Tjoade barnen och självklart var det deras tur att spela upp för sina kompisar och sina pedagoger. Vilka fantastiskt modiga barn och vilka skådespelar talanger vi har här på Solkatten!

Vilken härlig tid i projektet vi haft! Barnens inflytande och driv att få veta mer om getter har varit kärnan, vilket också lett till ett projekt som helt och fullt ägts av barnen. På ett fantasifullt sätt har vi kunnat nå så många olika delar av läroplanen mål så som skapande, matematik, språk och naturvetenskap. Vilket fantastiskt tid vi nu lämnar bakom oss för att nu få möta "Petter och hans fyra getter" men nog om det, det får ni läsa om en annan gång!

/Anna Rohlén

Senast uppdaterad:

Publicerad: