Skicka vidare! Bo Eklundh

I vår intervjuserie Skicka vidare! är nu turen nu kommen till Bo Eklundh, lärare i naturvetenskapliga ämnen och matematik vid Idrottsgymnasiet, Virginska gymnasiet, att svara på tre frågor från Anna Ragnarsson Preinert.

Bild på Bo Eklundh, lärare i naturvetenskapliga ämnen och matematik vid Idrottsgymnasiet, Virginska gymnasiet.

Hej Bosse! Berätta kort om dig själv

Jag heter Bosse Eklundh och flyttade till Örebro från Göteborg 1985. Jag började på högstadiet som lärare i matte, biologi och kemi. Efter drygt 10 år blev det Individuella programmet (nuvarande IM) på Virginska gymnasiet och på skolan har jag blivit kvar även om jag sedan 2003 är verksam på Idrottsgymnasiet.

Som lärare har jag haft glädjen att möta barn och ungdomar i snart 40 år och som nybliven farfar har jag den glädjen även hemma (bilden).

Vad är det viktigaste du vill skicka med dina elever inför framtiden?

Det som just nu känns viktigast att skicka med eleverna är att dom är förberedda för vidare studier, arbete, kärleksfulla relationer och livet som en modig samhällsmedborgare.
Nu på gymnasiets högskoleförberedande program så är ju ett av huvudmålen att eleverna får grundläggande behörighet till universitet och högskola.

Vad är den största utmaningen i ditt läraryrke?

Något som jag alltid jobbar mycket med är att få alla elever att känna sig sedda, lyssnade till, delaktiga och respekterade som individer. Om elever har ett verkligt inflytande och känner
delaktighet ökar chansen att må bra under skoltiden.

Att Jobba på Idrottsgymnasiet innebär också att en stor utmaning är att få en bra balans mellan skola och idrott för våra elever.

Vad är det största glädjeämnet för dig som lärare?

Det som alltid har gett mig glädje är att få tillgång till alla dessa positiva möten och relationer som man skapar med ungdomarna. Det berikar så mycket att vi kan lära av varandra.

Jag skulle vilja skicka vidare frågor till en före detta elev till mig som nu är lärare och jobbar med ett område som ligger mig mycket varmt om hjärtat – rörelseglädje.
Sara Grundel på Nya Karlslundsskolan

  1. Vad fick dig att bli lärare?
  2. Vilken är den största utmaningen i att få rörelseglädje för alla?
  3. Vad får dig att må bra som lärare?

Senast uppdaterad:

Publicerad: