Välkommen till världens största flyktingläger

Nu kan du ta med dina elever på en resa till ett av världens största flyktingläger i Tanzania och få uppleva livet i lägret på närmare håll. Det är barnrättsorganisationen Plan International som möjliggjort detta och som presenterar denna interaktiva berättelse, som bygger på 360-teknik, om barn på flykt. Tjänsten fungerar på dator, surfplatta eller smartphone (med eller utan VR-glasögon) och lämnar ingen oberörd.

Mitt nya hem

På vägen till flyktinglägret får vi sällskap av en pojke från Burundi som har lämnat sin familj för att fly från döden. Han berättar att han har gått i flera dagar och att han är jättetrött. Han är äntligen framme i Tanzania och snart är han även framme vid flyktinglägret. I flyktinglägret Nyarugusu bor det över 150 000 invånare. Mer än hälften av dessa är barn och många kommer ensamma.

Med hjälp av 360-teknik kan man se sig omkring i lägret och om man har VR-glasögon så känns det nästan som att man själv är på plats. Besök Plans barnsäkra område, titta in i tälten där familjerna bor, ta en promenad till marknaden och byt din tvål mot lite mat, besök en lektion i skolan eller gå till vattenpumpen för att se om det finns något vatten. 

 /Stefan Karlsson, redaktionen Pedagog Örebro

Senast uppdaterad:

Publicerad: