Sportlov på Lundsgård

Chokladbollar

Lundsgård är ett stort fristående hus som ligger i Hovsta en bit utanför Örebro. Där har 76 elever i åk 2 sitt fritidshem på eftermiddagarna. I detta inlägg kommer vi dela med oss av några av de sportlovsaktiviteter som elever och personal roade sig med under veckan som gått.

Sportlovet började med att några av oss gick till idrottshallen, det brukar vara en uppskattad aktivitet och det blir snabbt mycket redskap som åker fram. Lianer som svingas, kojor som byggs, fotbollsmatch och så dans förstås. Shuffla är det som gäller på vårat fritids just nu.

De som inte ville följa med var kvar på Lundsgård och bakade chokladbollar som vi mumsade på till efterrätt.

Grillade marschmallows

Att ha både valbara och gemensamma aktiviteter under lovet är självklart för oss på Lundsgård. Att känna efter vad man vill göra och inte och att göra ett aktivt val är något vi tränar på dagligen.

På tisdagen bjöd vädret på sol och bara några minusgrader. Underbart väder för grillning, så vi var ute hela förmiddagen och åkte pulka, grillade hamburgare och marshmallows. När vi började frysa gick vi tillbaka till fritids och spelade Kahoot och pysslade. Några barn har utvecklat den gamla klassiska loppan till en mer modern typ av loppa.

 

Under onsdagen tog vi bussen till Örebro och gick på Länsmuseets bildjakt. De är inte så många av barnen som har åkt buss tidigare så det är både spännande och lärorikt. Denna aktivitet ger barnen chansen och möjligheten att få uppleva att gå på museum och att öva på att samarbeta i mindre grupper.

Pappersloppa

Vi som jobbar på Lundsgård anser att barnen som inte har chansen att vara lediga under lovet också ska få känna att de har lov och att dagarna ska vara fyllda med roliga aktiviteter, men även med sådant som de kanske inte gör så ofta.

Att jobba på loven är en självklarhet för oss pedagoger och det är då vi verkligen kan göra det där lilla extra tillsammans med barnen!

 

/Mia Sundqvist, Lundsgård, Hovstaskolan

Senast uppdaterad:

Publicerad: