Sportlov på Gnistans fritidshem

Flicka spelar bowling

Snön har återigen lagt sig som ett täcke över Örebro och många elever och lärare är just nu mitt uppe i årets sportlovsvecka. Men det finns fortfarande många pedagoger och elever kvar ute på våra skolor i kommunen. Pedagoger som gör sitt bästa för att de elever som inte har lov också ska få känna på den där härliga sportlovskänslan.

Gnistan är ett fritidshem med 49 inskrivna barn från förskoleklass till årskurs 1 på Hovstaskolan i Örebro. I det här inlägget berättar Mia Sundqvist om verksamheten under sportlovsveckan.

Denna vecka har vi som tradition att våra barn i åk 1 får möjligheten att åka till Strike och bowla. Det brukar vara mycket uppskattat. F-klassen är då kvar "hemma" på fritids och bakar och leker tillsammans.

Äter kex

När all snö kom under tisdagen var vi ute och grillade och byggde snögubbar. Vi körde baklängeslunch och började med efterrätten, grillade marshmallows i kex, sedan åt vi hamburgare! Det smakade så gott ute i snön!

Då vi är en kostnadsfri skola har vi inte maskerader eller pyjamaspartyn utan vi har en dag som vi kallar "Kom som du är dag". Det innebär att barnen kommer i sina vanliga kläder men vi erbjuder dem att göra masker här på fritids innan discot startar och popcorndoften börjar sprida sig på fritids! 

Grillar hamburgare

Något som blivit mycket populärt på vårt fritids är Kahoot, ett frågesportsspel där barnen får bekanta sig med Ipads samtidigt som man stimulerar deras samarbetsförmåga och lust att lära, så det gör vi självklart också under lovet.

Att jobba på loven är en självklarhet för oss pedagoger på Gnistan och det är då vi hinner umgås med barnen och göra det där lilla extra tillsammans med dem! 

/ Mia Sundqvist, Gnistans fritidshem, Hovstaskolan

Senast uppdaterad:

Publicerad: