Pedagogiskt pris och PÖ = sant

Örebro kommuns Pedagogiska pris firar i år tio år! I år kommer nomineringsperioden vara i september och utdelning ske i december. Nytt för i år är att ett skolledarpris kommer utdelas och att det är Pedagog Örebro tillsammans med Programnämnd barn och utbildning som ansvarar för priset.

Fotograf: Johan Alp/Scandinav Bildbyrå

2011 tilldelades avdelningen Vallmon på Adolfsbergsskolans förskola, Mikael Enoksson, Lillåns skola och Tullängsskolans UF-lärare, det allra första pedagogiska priset i Örebro kommun. En tradition som sedan hållt i sig under åren. Oftast har utdelning skett på Lärardagarna i augusti respektive oktober, men 2019 även direkt ute i verksamheten.

Pedagogiskt pris är en uppmuntran och bekräftelse på vikten av god pedagogik. Tanken är att priset ska ge inspiration och ett ökat fokus på pedagogens betydelse och bidra till en ännu bättre utbildning för våra barn. Skickliga pedagoger spelar en avgörande roll för barns utveckling och lärande i förskolan och för hur elever lyckas i skolan.

Bilden föreställer Marlene Jörhag (KD) och Maria Haglund (M).

Marlene Jörhag (KD) och Maria Haglund (M).

– Det är viktigt att lyfta skickliga pedagoger och vi hoppas på många nomineringar i år, säger Maria Haglund (M) som är 2:e vice ordförande, Programnämnd barn och utbildning.

Dags för tio-årsjubileum

När det nu är dags för tio-årsjubileum, kliver Pedagog Örebro in som en större aktör i Pedagogogiskt pris och kommer tillsammans med Programnämnd barn och utbildning, vara ansvariga för priset. Givetvis kommer en jury, precis som tidigare år utse vinnarna. Nytt för i år är att det kommer finnas fyra kategorier. Förskola, Grundskola/grundsärskola/fritidshem och Gymnasieskola/gymnasiesärskola finns kvar och nu kommer även ett skolledarpris att delas ut.

– Det känns bra att lyfta ledarskapet som är viktigt för skolans utveckling och goda kunskapsresultat. Jättekul att vi kan presentera ett nytt pris till tio-årsjubileet, säger Marlene Jörhag (KD), ordförande, Programnämnd barn och utbildning.

Med den rådande pandemin i tanke, har vi valt att skjuta nomineringsperioden till september. Prisutdelning sker sedan i slutet av året. På Pedagog Örebro kommer du under året kunna följa arbetet med Pedagogiskt pris både på webbsidan och i våra sociala medier.

Vi ser fram emot många bra nomineringar i september!

/Mikael Kindgren och Jonas Gunnarsson, Pedagog Örebro

Senast uppdaterad:

Publicerad: