Marknad för Musikhjälpen på Tegnérskolan

Tegnerskolan

Igår kväll drog Musikhjälpen igång på allvar i Örebro och Kodjo Akolor, Josefine "Little Jinder" Jinder och "Howlin'" Pelle Almqvist från bandet The Hives tog plats i den lilla glasburen på Stortorget.

I Örebro har massor av elever, pedagoger, skolledare och föräldrar engagerat sig på olika sätt för att samla in pengar och bidra till Musikhjälpens övergripande syfte att "Barn i krig har rätt att gå i skola".

Julpyssel

På Tegnérskolan har personal och elever tillsammans bidragit till insamlingen på olika sätt. De har bland annat pantat flaskor och i tisdags anordnades en marknad där intäkterna oavkortat gick till Musikhjälpen. Lena Sörbö, som är skolans rektor, fanns på plats och visade oss runt och berättade om allt engagemang kring detta på skolan. 

 

Försäljning av fika

Initiativet till marknadseftermiddagen togs av fritidspersonalen på skolan och all personal medverkade på olika sätt under marknaden. Det ordnades loppmarknad i idrottshallen, där allt från julpynt till begagnade längdskidor såldes. Det fanns dessutom fiskdamm, chokladhjul och bollkastning för de små besökarna samt hårvårdslotteri för de stora. Skolans matsal förvandlades dessutom under eftermiddagen till Café Tegnér där hembakat fikabröd, glögg och kaffe såldes till fikasugna marknadsbesökare medan ett bildspel rullade på väggen.

 

 /Stefan Karlsson, redaktionen, Pedagog Örebro

Senast uppdaterad:

Publicerad: