Skicka vidare! Lisa Halldin

I vår intervjuserie Skicka vidare! är det den här gången dags för Lisa Halldin, lärare på Mellringeskolan, att svara på tre frågor från Hanna Fridström.

Lisa Halldin, lärare på Mellringeskolan

Hej Lisa! Berätta kort om dig själv

Jag heter Lisa Halldin och arbetar på Mellringeskolan f-6. Jag är arbetslagsledare för 4-6 och undervisar i Svenska, Engelska och SO i åk fyra på skolan.

Vad är det absolut bästa med att vara lärare?

Det absolut bästa med att vara lärare är att man får arbeta med barn. Jag tycker att det är så otroligt häftigt att tänka att man är med och påverkar någons liv. Att man som lärare, genom att stötta och vägleda verkligen kan skapa goda förutsättningar för ett barns framtid.

Hur skulle skolan se ut om du fick fria händer att bestämma?

Om jag fick helt fria tyglar att bestämma över skolan så handlar det, lite tråkigt kanske, om att få obegränsat med ekonomiska resurser. Minska klasserna, fler lärare och möjligheter att uppleva mer tillsammans med eleverna. Arbetar man t.ex. med vikingatiden så åker hela klassen till Birka eller åka till England för att utveckla språket. Tänk vad häftigt!

Vilken är den största utmaningen du möter i vardagen som lärare?

Den största utmaningen i min vardag som lärare är att räcka till och att skapa lektioner som engagerar och som gör att eleverna vill lära sig mer.

Jag vill skicka tre frågor vidare till Marie Brorson på Mariebergsskolan:

  1. Vad var det som gjorde att du valde att bli lärare?
  2. Vilka metoder använder du för att engagera elever?
  3. Hur ser en drömdag på skolan ut?

Senast uppdaterad:

Publicerad: